Bowen-therapie

Bowen-therapie lost als manuele therapie veel lichamelijke klachten op en kan daarnaast de sleutel vormen naar meer welzijn. Dit komt door de diepe uitwerking op je geest en emoties. Zodat je snel fitter en vitaler wordt en je balans en gezondheid terugvindt.pagina-bowen-1-300-200

Bowen en de kracht van fascie

Bowen-therapie richt zich op de ontspanning van je fascie. Dit is weefsel (vooral bindweefsel) dat zich tussen en om alle spieren, botten, gewrichten, organen, bloedvaten en zenuwen bevindt. Alle ruimtes in ons lichaam tussen weefsels of weefsellagen worden door ons lichaam opgevuld met fascieweefsel. Fascie verbindt alles in je lichaam en is voor te stellen als één groot web. Fascieweefsel communiceert met het zenuwstelsel over ons functioneren, maar binnen deze bindweefsels is ook een eigen, zelfstandig informatiesysteem werkzaam.

Door zijn rol in de bescherming, houding, beweeglijkheid en informatievoorziening heeft fascie een belangrijke rol in onze gezondheid.

In de Bowen-therapie werken we daarom over het hele lichaam en daarmee op alle systemen (bewegingsapparaat, zenuwstelsel, ademhaling, circulatie, spijsvertering, lymfestelsel, immuunsysteem, hormoonstelsel, stofwisseling etc.) die in het lichaam werkzaam zijn. Wanneer ergens sprake is van een verstoring zal de fascie lokaal, of mogelijk op een andere plaats, samentrekken en verstrakken als een natuurlijke bescherming. Ook stress en emotionele of mentale belasting geven een vergelijkbare reactie. Meestal corrigeert het lichaam dit na enige tijd zelf. Lukt dit niet meer, dan blijft de fascie gespannen: uiteindelijk leidt dit tot klachten en beïnvloedt het je héle functioneren.

Hoe werkt het?

De Bowen-therapeut behandelt je door met de handen lichte, rollende bewegingen te maken over pezen, zenuwknopen en spieren. Dit gebeurt op diverse plekken over heel je lichaam. Door deze manuele therapie ontspant het bindweefsel zich en voel je je vaak binnen enkele behandelingen beter, vitaler en gezonder.

Hoe komt dat?

In de fascie liggen zenuwuiteinden. Deze zijn gevoelig voor druk en rek. Bij spanning geven ze minder goed prikkels door. Dat heeft invloed op het functioneren van je lichaam. Van je spijsvertering, beweeglijkheid, hormoonsysteem, weerstand en ademhaling tot je emotioneel welbevinden. Door een Bowen-behandeling worden signalen weer beter doorgegeven.

De rol van water drinken

Fascie bestaat grotendeels uit water en zorgt ook voor het afvoeren van afvalstoffen. Daarbij staat de fascie in verbinding met ons zenuwstelsel en zorgt het voor een goede informatievoorziening. Daarom is het belangrijk om voldoende water te drinken. Wanneer de fascie ontspannen is en goed voorzien van water, wordt alle informatie probleemloos doorgegeven en functioneert je lichaam optimaal.

Voor iedereen en alle leeftijden

Bowen-therapie van Bowen Stein is voor iedereen met lichamelijke klachten die verband houden met geestelijke of emotionele facetten. De manuele therapie werkt voor alle leeftijden, dus ook bij kinderen en baby’s. Door de combinatie van Bowen-therapie en aanvullende technieken kan ik je weer thuisbrengen bij jezelf.

Medicijngebruik en voedingsadviezen kunnen tijdens de behandelperiode altijd worden voortgezet. De Bowen-therapie en mijn aanvullende technieken kunnen zonder bezwaar gecombineerd worden met homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, psychotherapie en elke vorm van oefentherapie.

homepage 6